Autentificare Inregistrare
Nume utilizator:
Parola:
| Ati uitat parola?
Nume utilizator*:
Adresa de e-mail:
* Nu folositi diacritice!
Trimitem parola pe e-mail
Categorii

BIHOR | STIRI

Recoltă de excepție în Cetatea Oradea

2017. octombrie 01. 21:55 | Update: 2017. octombrie 01. 21:55 Dehir.hu

La cea de-a doua ediție a sărbătorii, Consiliul Județean a fost partener în organizarea evenimentului prin Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, asigurând programele artistice și prezenta meșterilor populari.

Preț de câteva zile, tot Bihorul s-a mutat, cu meșteri și producători, în Cetatea Oradea. De vineri până duminică seara, fortul s-a transformat în târg pentru cei aflați în căutarea unor produse de calitate la prețuri competitive. ,,Am refuzat foarte mulți producători care ne-au căutat din județele limitrofe. Am încercat să promovam mai mult producătorii din Bihor. Prețurile la care ei urmau să comercializeze produsele sunt sub cele practicate în magazine”, spunea la prezentarea evenimentului, Dorin Popa, președintele Asociaţiei pentru Cercetarea şi Promovarea Produselor Agroalimentare ,,Crişana”.

Mii de vizitatori

Pe parcursul târgului, mii de vizitatori au trecut, zilnic, pe Aleea Breslelor, unde meșteri în arta decorării lemnului, pictori de icoane, meșteri de instrumente muzicale, țesături, podoabe şi olari din toate colțurile județului și-au expus creațiile. Sărbătoarea Recoltei a continuat duminică, cu un concert folcloric extraordinar, în care invitaţi speciali au fost artiştii Florica Ruja şi Dinu Iancu Sălăjanu. Dar dacă de la ora 16:00 până la 19:00 au evoluat ansambluri folclorice din Bihor, printre care și Aușana, de la ora 19:00, organizatorii au programat un concert extraordinar ,,Asta-i toamna pe la noi”. Ansamblul Profesionist Crişana i-a acompaniat pe interpreţii Maria Sidea, Dănuţa Jurjuţ, Leontin Ciucur, Cornel Borza, Gheorghiţa Nicolae. Programul artistic, prezența meșterilor și jocurile tematice pentru cei mici au fost asigurate de Consiliul Județean Bihor, prin Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Fundația ,,Euroregiunea Bihor – Hajdu Bihar”.

 

Comentarii

Comentariu nou

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *Inapoi sus pe pagina