Autentificare Inregistrare
Nume utilizator:
Parola:
| Ati uitat parola?
Nume utilizator*:
Adresa de e-mail:
* Nu folositi diacritice!
Trimitem parola pe e-mail
Categorii

BIHOR | CULTURA | STIRI

O vedetă populară

2017. iulie 29. 15:11 | Update: 2017. iulie 29. 15:11 Dehir.hu

Grupul vocal “Lioara” al Școlii de Arte “Francisc Hubic”, condus de profesorul Antoanela Ferche Buțiu, va participa la preselecțiile pentru emisiunea “O vedetă populară”, care va fi difuzată din toamnă, în noua grilă de programe a televiziunii naționale.

Consiliul Județean Bihor și două dintre instituțiile de cultură subordonate, Școala de Arte “Francisc Hubic” și Filarmonica de Stat, sunt parteneri ai televiziunii naționale în demersul inițiat de a descoperi tinere talente populare. “Se prezintă un număr foarte mare de participanți. Și dăm astfel posibilitatea talentelor să se producă pe scenă. Preselecția a început la ora 10 și sa derulat până la ora 16. S-au înscris interpreți din județele Satu Mare, Maramureș, Bihor, Sălaj, Cluj, Timiș, Mureș, Sibiu”, ne-a spus Liviu Buțiu, directorul interimar al Școlii de Arte “Francisc Hubic”.

20472400_1685954141447294_505790295_o


Grupul vopcal “Lioara”, printre participanți

Preselecţiile au loc în şapte mari oraşe din tară, care corespund celor mai importante regiuni etnografice ale României. Având în vedere excelenta colaborare cu instituţiile şi artiştii din Bihor şi, în mod cu totul special, parteneriatul excelent realizat cu Orchestra “Rapsodia Bihoreană” , în cadrul emisiunii “O dată-n viață”, pecum şi potenţialul pe care îl are zona în privinţa folclorului, ne-am dorit ca preselecţia pentru regiunea Maramureş/Crişana, să aibă loc la Oradea”, a spus Iuliana Tudor. Cunoscuta realizatoare TV face parte, alături de etno-muzicologul și producătorul Elise Stan, din juriul care va selecta tinerele talente populare.

Județul Bihor este reprezentat atât de tineri muzicieni cât și de artiști amatori. Însă, printre cele mai cunoscute grupuri folclorice care au fost prezente la preselecție, se află și grupul vocal “Lioara” al Școlii de Arte “Francisc Hubic”. Cursanții au participat și în mod individual.

 

Comentarii

Comentariu nou

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *Inapoi sus pe pagina