Autentificare Inregistrare
Nume utilizator:
Parola:
| Ati uitat parola?
Nume utilizator*:
Adresa de e-mail:
* Nu folositi diacritice!
Trimitem parola pe e-mail
Categorii

BIHOR | STIRI

Noutăți prezentate în cadrul Comisiei de Dialog Social

2017. septembrie 28. 16:34 | Update: 2017. septembrie 28. 16:34 Dehir.hu

Potrivit inspectorului școlar general-adjunct Kéry Hajnal, dacă în anul școlar 2016-2017, examenul de defintivat a avut loc în primăvară, începând cu anul școlar 2017-2018, definitivatul va fi programat pe 18 iulie.

În ședința Comisiei de Dialog Social programată, în această după-amiază, la Prefectura Bihor, inspectorul școlar general-adjunct a prezentat raportul privind stadiul pregătirii unităților de învățământ și asigurarea personalului didactic. “Ca și noutăți, în anul școlar 2017-2018 trebuie să spunem că proiectul pilot de implementare a catalogului electronic va fi prelungit și la clasele gimnaziale. A fost implemetat la nivel liceal, anul trecut. Programul – Școla Altfel – se poate derula pe durata a 5 zile, între 2 octombrie 2017-31 mai 2018, în afara perioadei susținerii tezelor. În ceea ce privește examenul de bacalaureat 2018, acesta va debuta în luna februarie cu probele de evaluare a competențelor”, a precizat Kéry Hajnal. Potrivit situației prezentate, județul Bihor se află pe locul II după municipiul București la numărul de candidați înscriși pentru examenul de titularizare, 1337.

BNS împotriva transferului contribuțiilor sociale

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi s-au aflat și informările privind transferul contribuțiilor și legea pensiilor. “Toate confederațiile sindicale sunt împotriva acestui transfer”, a precizat Nicolae Morgovan, reprezentantul Blocului Național Sindical filiala Bihor. Subprefectul Iuliu Delorean a promis că va transmite reprezentanților Guvernului solicitările sindicaliștilor. “Vom transmite la București solicitările dumneavoastră. Cum se vor soluționa, nu știu”, a spus subprefectul.

 

Comentarii

Comentariu nou

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *Inapoi sus pe pagina