Autentificare Inregistrare
Nume utilizator:
Parola:
| Ati uitat parola?
Nume utilizator*:
Adresa de e-mail:
* Nu folositi diacritice!
Trimitem parola pe e-mail
Categorii

BIHOR | CULTURA | STIRI

Măştile inocenţei: expoziţie de artă naivă de tot

2017. iulie 25. 13:25 | Update: 2017. iulie 25. 13:26 Dehir.hu

Expoziţia „Măştile inocenţei”, în organizarea Asociaţiei Artiştilor Naivi din România, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, va fi vernisată de Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor, joi 27 iulie, ora 17:30, la Sinagoga Neologă Zion din Oradea.

Expoziţia este cu vânzare şi va sta pe simeze din 27 iulie până în 17 august. Toate aceste manifestări culturale vor culmina cu ediţia a IV-a a Festivalului Naţional de Artă Naivă, care va avea loc în octombrie, la Oradea.

20399523_250455162133416_824526958_o


“Măştile inocenţei” este o expoziţie cu tablouri la fel de minuţios executate ca detaliile de pe o ie bogat ornamentată, o expoziţie de artă naivă ce reconstruieşte pentru privitor imaginea unei lumi idilice, bucolice, pitoreşti şi, pe alocuri, uşor arhaice astăzi.


Personajele şi întâmplările din tablourile aflate pe simezele Sinagogii Neologe Zion din Oradea, spaţiu cultural neconvenţional, arborează, ca şi creatorii lor, felurite măşti ale inocenţei. Ele sunt, de fapt, eul multiplicat al artiştilor naivi, al unui altui eu al lui Mircea Cojocaru, Ioana Gheorghiu şi Doina Moldoveanu. Lucrările celor trei expozanţi recompun universul campestru din zona natală, dar reaşezate şi recompuse prin privirea îndrăgostitului de truda ţăranului, semenul lor, îndrăgostit de natura înconjurătoare. În pânzele lor lumea satului şi natura ne apar mult mai bogate şi mai complexe decât le văd ochii celor din mediul urban sau semi-urban, învăluindu-te într-o atmosferă de feeric rai terestru.

 

Comentarii

Comentariu nou

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *Inapoi sus pe pagina