Autentificare Inregistrare
Nume utilizator:
Parola:
| Ati uitat parola?
Nume utilizator*:
Adresa de e-mail:
* Nu folositi diacritice!
Trimitem parola pe e-mail
Categorii

BIHOR | CULTURA | STIRI

Fereastră deschisă spre orădeni!

2017. august 17. 18:42 | Update: 2017. august 17. 18:42 Dehir.hu

Cea de-a XIV-a ediție a deja celebrului festival “Fereastră deschisă spre Europa” se va desfășura în două locații.

Pe lângă parada carelor alegorice, care prin decizia municipalității va porni, luni, la ora 14 din girația Decebal, în Parcul Bălcescu, orădenii sunt așteptați cu o zi înainte, la ateliere de patiserie, florărie, olărit, acompaniați de teatru și muzică.

20952224_1511631665560519_996336826_o


În orașul Debrețin, Carnavalul Florilor programează activități pe durata unei săpătmâni. În această perioadă, aproximativ 400.000 persoane participă la eveniment, iar orașul devine o atracție turistică. Orădenii și turiștii trebuie să cunoască destinațiile din județ. De aceea, Consiliul Județean Bihor prin Agenția de Management al Destinației Bihor și Fundația Euroregiunea Nihor-Hajdú Bihar și Teatrul Szigligeti, organizează evenimente în data de 20 august”, a precizat Bántó Norbert, directorul AMD.

 

Program complex

În ciuda faptului că pentru ediția din 2017, municipalitatea a decis modificarea atât a traseului cât și a orei de pornire a paradei carelor alegorice, programul din Parcul Bălcescu se anunță unul atractiv. “Programul din Parcul Nicolae Bălcescu va începe, duminică, la ora 14, cu un spectacol pentru copii prezentat de trupa Lilliput. De la ora / Între orele 15-18 va avea loc Gala dansurilor populare cu participarea a peste 250 de artiști și dansatori. De la ora 18.30 va avea loc un spectacol inspirat din folclorul regiunii, dar pus în scenă de ansamblul Nagyvárad”, a anunțat Czvikker Katalin, directrorul Teatrului Szigligeti. Pe tot parcursul zilei de duminică, în parc vor fi organizate ateliere de olărit, florărie și patiserie unde se vor pregăti celebrele turte dulci. Indiferent de ora la care vor ajunge în parc, copiii vor primi un pașaport în baza căruia vor participa la activități de creație, la final fiind recompensați cu surprize. Uniunea Studenților Maghiari va asigura animatorii, iar luni vor organiza un spectacol de teatru la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Am decis să anunțăm astfel programul organizat și nu în colaborare cu Primăria, după ce în spațiul virtual s-a mediatizat un eveniment organizat de Primăria Oradea, în parteneriat cu un partid”, a precizat Simon Adrian, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bihor.


Potrivit reprezentanților executivului județean, deși au solicitat păstrarea intervalului orar tradițional (ora 16.00) pentru parada carelor alegorice, municipalitatea a decis modificarea astfel, defilarea va avea loc, luni (21 august) de la ora 14.00 din girația Decebal-Dacia, pe traseul Bulevardul Decebal-Strada Tudor Vladimirescu-Piața Unirii.

 

Comentarii

Comentariu nou

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *Inapoi sus pe pagina