Autentificare Inregistrare
Nume utilizator:
Parola:
| Ati uitat parola?
Nume utilizator*:
Adresa de e-mail:
* Nu folositi diacritice!
Trimitem parola pe e-mail
Categorii

BIHOR | STIRI

Escaladă şi activităţi montane la Osoi Climbing Fest

2017. octombrie 03. 13:08 | Update: ma 13:08 Dehir.hu

Peste 200 de persoane au participat, în weekend, la Osoi Climbing Fest, în comuna bihoreană Vârciorog. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Agenția de Management al Destinației Bihor şi s-a adresat atât căţărătorilor profesionişti, cât şi celor amatori şi copiilor.

Ultimul weekend din septembrie a adunat, la peştera Osoi, iubitori ai escaladei și activităților montane. Asociația Crux Escaladă Oradea a echipat 12 trasee în grotă, dedicate cățărătorilor de top, şi alte 18 pentru amatori. ,,Zona de cățărare de la Osoi este provocatoare, oferă trasee pentru parcurgearea cărora e nevoie de experiență și condiție fizică. Dacă traseele din afara grotei au fost cățărate de cea mai mare parte a vizitatorilor, nu la fel s-a întâmplat și la cele din grotă. Acestea, fiind în proporție de 60% în surplombă, au atras elita”, a declarat Gabriel Bonaciu, consultant în management şi turism.


Activităţi pentru toţi

Copiii au luat cu asalt secțiunile dedicate lor. Pentru ei au fost amenajate trasee cu un grad de dificultate redus, dar care le-au stârnit interesul şi creativitatea. Pe lângă escaladă, pe parcursul celor 3 zile de festival au fost organizate și alte activități, printre care vizitarea Peșterii Osoi. Cu ajutorul ghizilor de la Clubul de Speologie Cristal Oradea și a echipamentelor de speoturism puse la dispoziție de Aventura Trekking, 40 de persoane au purces în una dintre cele mai frumoase peșteri din România – Peștera Osoi. ,,Agenția de Management al Destinației Bihor s-a implicat în organizarea acestui eveniment, luând în considerare faptul că turismul de aventură în destinația Pădurea Craiului are un potențial mare de dezvoltare, zona rămânând atractivă în viitor pentru mulți practicanți de escaladă. Astfel, considerăm foarte importantă dezvoltarea de evenimente în cât mai multe destinații turistice din Bihor, multe dintre ele fiind aproape necunoscute”, a precizat Bonaciu.

Festivalul este parte a proiectului ,,Pădurea Craiului – un loc mai bun de vizitat, un loc mai bun în care să trăiești”, şi a fost organizat de Agenția de Management al Destinației Bihor, Asociația de Escalada CRUX Oradea, Clubul de Speologie CRISTAL Oradea, Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor.

 

 

 

Comentarii

Comentariu nou

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *Inapoi sus pe pagina