Autentificare Inregistrare
Nume utilizator:
Parola:
| Ati uitat parola?
Nume utilizator*:
Adresa de e-mail:
* Nu folositi diacritice!
Trimitem parola pe e-mail
Categorii

BIHOR | STIRI

Dezinteres în tabăra consilierilor județeni ai PNL

2017. octombrie 03. 15:51 | Update: ma 15:53 Dehir.hu

Convocată în regim de de urgență pentru ora 14, după eșecul celei programată în această dimineață, ședința extraordinară a Consiliului Județean, nu s-a ținut din lipsă de cvorum. Instituția Prefectului avertizează că validarea mandatului unui consilier supleant reprezintă îndeplinirea unei obligații.

“Trăim în era convocărilor tratate cu maximă neseriozitate. Ședința nu are cvorum”, a fost reacția președintelui Pásztor Sándor, când după ora 14, în sala de ședințe a Consiliului Județean Bihor erau doar aleșii PSD-UDMR-ALDE. Ședința din această după-amiază a fost cea de-a IV-a fără niciun rezultat. Profitând de faptul că alianța are doar 17 mandate, după ce PSD i-a retras Anei Maria Tiron sprijinul politic, aleșii liberali, tot 17 la număr, ba votează împotriva ordinii de zi, ba absentează în plen.

Proiecte de investiții, salariile angajaților, proiecte cu finanțare europeană, bunurile din inventarul județului – niciunul nu reprezintă interes pentru consilierii liberali. “Am încercat să facem un pas normal și să retragem acțiunea intentată în instanță împotriva PNL Bihor. Cine gândește în termeni atât de serioși privind jurământul de consilier, va suporta consecințele. Pentru ceva atât de nedrept, oamenii să nu își ia salariile?”, a precizat președintele Consiliului Județean, făcând referire la gestul consilierilor PNL de a nu valida mandatul lui Adrian Szatmári. În acestă chestiune, Instituția Prefectului a transmis, astăzi, o adresă conform căreia “consilierii sunt chemaţi doar să verifice, prin comisia de validare, îndeplinirea unor formalităţi prevăzute de lege, validarea mandatului supleantului reprezentând îndeplinirea unei obligaţii ce nu poate depinde de derularea unui litigiu”.

Pe data de 19 septembrie, aleșii PNL au absentat de la ședința ordinară. Convocați pe 27 septembrie, consilierii PNL nu au votat ordinea de zi care a inclus validarea unui nou mandat. În aceeași zi, de la ora 16, președintele a convocat o ședință extraordinară, de la care aleșii liberali au lipsit. Deși s-au prezentat în această dimineață, la ședință nu au aprobat ordinea de zi. La ora 14, au lipsit din nou.

“Convoc o ședință extraordinară pentru miercuri, 04 octombrie, de la ora 10. Dacă nu vor veni nici mâine, vom găsi o altă variantă”, a spus Pásztor Sándor.

 

Comentarii

Comentariu nou

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *Inapoi sus pe pagina