Autentificare Inregistrare
Nume utilizator:
Parola:
| Ati uitat parola?
Nume utilizator*:
Adresa de e-mail:
* Nu folositi diacritice!
Trimitem parola pe e-mail
Categorii

BIHOR | STIRI

Demersuri pentru introducerea gazului în parcurile industriale din Bihor

2017. septembrie 26. 15:22 | Update: 2017. septembrie 26. 15:22 Dehir.hu

Marţi, 26 septembrie, a avut loc o întâlnire între Conducerea Consiliului Județean Bihor şi reprezentanții Transgaz Mediaș, cu scopul de a se identifica cele mai bune soluții pentru introducerea rețelei de gaz în parcurile industriale din județ. La întâlnire au participat și reprezentanți ai societății Parcuri Industriale Bihor, precum și primarii sau viceprimarii a patru comune din județ.

După ce s-au întâlnit cu reprezentanţii Consiliului Județean Bihor, dar şi cu primarii sau viceprimarii din Tileagd, Săcueni, Tămășeu și Tinca, specialiștii de la Transgaz se vor întruni în perioada următoare cu reprezentanții comunei Tileagd pentru a stabili traseul conductei de gaz de la magistrală până în parcul industrial, care acum se află la o distanță de aproximativ doi kilometri de terenul destinat investițiilor. De această rețea de gaz va putea beneficia și populația comunei.

Sperăm ca până la finalul acestui an să obținem autorizația de construcție pentru introducerea utilităților în Parcul Industrial Tileagd, astfel încât anul viitor să putem începe lucrările. Introducerea rețelei de gaz în acest parc industrial reprezintă o prioritate pentru Consiliul Județean Bihor, astfel încât să putem oferi investitorilor utilitățile de care au nevoie”, a declarat Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor. Primul pas în demersurile pentru introducerea gazului în parcurile industriale din județ va fi făcut de societatea Parcuri Industriale Bihor, care în zilele următoare va depune o cerere pentru racordarea la Sistemul Național de Transport al gazelor naturale. Urmează apoi stabilirea traseului conductelor de gaz, după care se va realiza proiectul tehnic de către specialiștii de la Transgaz.


Suntem foarte preocupați să accelerăm toate procedurile pentru introducerea utilităților, în special a gazului, în parcurile industriale de la Tileagd și Săcuieni pentru că în ultima perioadă suntem contactați din ce în ce mai des de investitori străini care sunt interesați de oportunitățile de investiții în amplasamentele oferite de noi”, a declarat şi Delia Ungur, directorul societății Parcuri Industriale Bihor. În proiectul de introducere a utilităților va fi inclus și Parcul Industrial din Săcueni, în zona căruia există deja o rețea de gaz la o distanță de aproximativ 15 kilometri în linie dreaptă. De asemenea, conducerea judeţeană mai are în vedere racordarea la gaz a comunelor Tămășeu și Tinca. Potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor, Adrian Şimon, se ia în calcul și racordarea Municipiul Beiuș la rețeaua de gaz, care acum se află la o distanță de 400 de metri de zona de vest a municipiului.

 

Comentarii

Comentariu nou

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *Inapoi sus pe pagina