Autentificare Inregistrare
Nume utilizator:
Parola:
| Ati uitat parola?
Nume utilizator*:
Adresa de e-mail:
* Nu folositi diacritice!
Trimitem parola pe e-mail
Categorii

BIHOR | CULTURA | STIRI

Colaborare culturală româno-italiană

2017. iunie 30. 18:07 | Update: 2017. iunie 30. 18:07 Dehir.hu

Consiliul Județean Bihor pune la dispoziția regiunii Tirolul de Sud/Trento, două săli permanente în incinta Muzeului Țării Crișurilor, pentru organizarea evenimentelor culturale.

Campania de promovare a județului Bihor a intrat, de astăzi, într-o nouă etapă. După ce în urmă cu două luni, promova județul în Italia, astăzi, președintele Consiliului Județea a primit vizita unei delegații oficiale a regiunii Tirolul de Sud/Trento. “Punem bazele unei colaborări culturale. Acesta este primul pas după întrevederea pe care am avut-o la începutul lunii aprilie. Vom pune la dispoziția administrației regiunii, două săli cu caracter permanent pentru organizarea expozițiilor, pentru promovare. Spațiul se află în incinta noului sediu al Muzeului Țării Crișurilor. Următorul pas va fi parafarea protocolului de colaborare”, a declarat Pásztor Sándor.

Impresionați

Din delegația oficială au făcut parte, Lucia Maestri, președintele Comisiei de Cultură a regiunii, Alberto Tafner, vice-președinte Asociația Trentini nel Mondo, Murizio Passerotti, consulul onorific al României în Trentino Alto Adige și Luigi Ciuriato, jurnalist. “Suntem onorați, dar și impresionați de ceea ce am văzut. Spațiile puse la dispoziție în incinta Muzeului Țării Crișurilor sunt de-a dreptul generoase. Administrația regiunii va formula o scrisoare de intenție, ca mai apoi, domnul președinte al regiunii să ajungă la Oradea pentru a încheia protocolul de colaborare”, a precizat Lucia Maestri, președintele Comisiei de Cultură.

 

Comentarii

Comentariu nou

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *Inapoi sus pe pagina