Autentificare Inregistrare
Nume utilizator:
Parola:
| Ati uitat parola?
Nume utilizator*:
Adresa de e-mail:
* Nu folositi diacritice!
Trimitem parola pe e-mail
Categorii

BIHOR | CULTURA

Festival Naţional de Artă Naivă

2017. octombrie 02. 13:27 | Update: 2017. octombrie 02. 13:27 Dehir.hu

Asociația Artiștilor Naivi din România vă invită la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Naţional de Artă Naivă, al cărui vernisaj, urmat de un mic spectacol de teatru nescris, va avea loc în 13 octombrie, ora 17:00, la nou sediu al Muzeului Ţării Crişurilor.

În fiecare an, în octombrie, timp de aproape trei săptămâni, Oradea se transformă în capitala artei naive contemporane româneşti. Găzduit de oraşul de pe Criş şi dedicat în exclusivitate artei naive, festivalul este cel mai aşteptat eveniment de acest gen din ţară. “Până acum au confirmat aproape 40 de participanți, artiști naivi din toată țara, din Iaşi, Bacău, Arad, Reşiţa, Bucureşti, Piteşti, Constanţa, Vaslui, Galaţi, Oradea, Ploieşti, Botoşani, Timişoara. Activităţile Festivalului Naţional de Artă Naivă, Oradea 2017, încep de joi, 12 octombrie, odată cu sosirea invitaţilor, cu o masă rotundă şi dezbateri”, spune Mircea Stroe, președintele Asociației Artiștilotr Naivi.

Proiect ambițios și parteneri pe măsură

Alături de Asociaţia Artiştilor Naivi din România, organizator, anul acesta, este și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, iar partenerul principal al festivalului este Consiliul Judeţean Bihor. Unul dintre partenerii importanți în derularea acestui proiect ambițios este Muzeul Țării Crișurilor, care va pune la dispoziția artiștilor spațiile expoziționale, în noul sediu. Asociaţia Artiştilor Naivi din România este iniţiatoarea acestui eveniment anual, pe care intenționează să îl dezvolte permanent. Până atunci orădenii care iubesc combinaţia de frumuseţe şi veselie sunt aşteptaţi vineri, la vernisajul expoziţiei.

 

Comentarii

Comentariu nou

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *Inapoi sus pe pagina